Taburet – hånddrejet i massivt træ

Taburet i træ i almindelig siddehøjde med mange forskellige anvendelsesmuligheder.
Tegnet til at kunne klare daglig og vedholdende brug i rigtig mange år.

Pris på forespørgsel.
Mål: Højde 45 cm, Længde 42 cm, Bredde 42, Diameter på sædet : 34,5 cm.
Varenummer: TING 100
Leveringstid: Op til 8 uger.

Materialer: På billederne er taburetten udført i ren ask, fordi det er smukt og stærkt. Helt traditionelt kan man også vælge at udføre sædet i elm.

Elm var tidligere og med god grund det traditionelle materiale til sædeplader på stole, taburetter og skamler, fordi det er meget utilbøjeligt til at flække, når først det er gennemtørt. Ask vil med sin sejghed give den helt rigtige type styrke til benene. De 2 træsorter klæder også hinanden godt, men begge er ved at blive en mangelvare i Europa på grund af først elmesygen og senere stødte askesygen til.

Et oplagt alternativ kunne være egetræ, der både har sit karakteristiske udseende og sin høje styrke og holdbarhed med sig. Taburetten kan holde i mange generationer, udført i ren eg.

Nogen vil måske hellere have et lidt roligere udseende, end teksturen i elm, ask eller eg giver. Taburetten får et næsten forfinet udtryk, når den er udført i ahorn med dets lyse og tætte silkeagtige overflade, der med tiden får en smuk gylden glød.

Endnu et oplagt valg kunne være bøg, som jo i svundne tider var det mest anvendte møbeltræ i Danmark. Bøg er meget levende, specielt under forhold med skiftende luftfugtighed. Men er der noget møbel, der egner sig til at blive udført i bøg, vil det være et som taburetten her, der med alle sine buer og runde former er forholdsvist visuelt tolerant overfor småkastninger i træemnerne.

Overordnet set, vil taburetten gøre sig godt i langt de fleste typer hårdttræ, som kan skaffes i tilstrækkelige dimensioner. Blødere træsorter, nåletræ og lignende vil være mindre velegnede, for taburetten er tegnet til at blive slidt dagligt og vedholdende.

Beskrivelse : Denne taburet i træ er en videreudvikling af den traditionelle malkeskammel, blot i almindelig siddehøjde og med en høj grad af formgivningsmæssigt raffinement.
Vi har tilstræbt en lang produktlevetid. Dette ved at vælge en stærk, simpel konstruktion med gennemgående tapper med kilelås og ved at anvende sæbe- eller linoliebehandlet massivt træ, der ikke skæmmes af daglig brug.
Ved at give sædet en let konveks overflade har vi tilstræbt en ergonomisk åben siddestilling med stor bevægelsesfrihed, der gerne skulle resultere i flest mulige anvendelsesmuligheder. F.eks. ved spisepladsen i køkkenet, ved arbejdsbordet osv.
Hulningen under sædet og hullet i midten tjener flere formål : At gøre taburetten nem og velafbalanceret at flytte rundt med éen hånd, samt at hindre revnedannelse i sædets forholdsvis store massive træstykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *